Kyslá kapusta s kuracím mäsom
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1 kg surových zemiakov, masť, 150 g prerastenej slaniny, 1 kg vykostených kuracích stehien, 2 vetvičky bazalky, 1 kg kyslej kapusty, 2 pochúťkové smotany, šťavu z polovice citróna.
Postup
Krok 1
Surové zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme ich na masťou vymastený pekáč, Na zemiaky poukladáme na plátky pokrájanú slaninu, na slaninu kuracie stehná posypané bazalkou a prikryjeme ich kyslou kapustou. Tieto vrstvy môžeme ešte raz zopakovať. Pred dopečením polejeme pochúťkovou smotanou, posypeme bazalkou a pokvapkáme citrónovou šťavou.