Hovädzie dusené s kyslou uhorkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g hovädzieho mäsa predného, 4 lyžice oleja, 2 väčšie kyslé uhorky, 1 väčšiu cibuľu, 2 strúčky cesnaku, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Naklepané plátky mäsa opečieme z oboch strán na oleji, osolíme ich a preložíme do kastróla. Posekanú cibuľu a cesnak zľahka opražíme na panvici po mäse a pridáme do mäsa. Zalejeme vriacou vodou a prikryté dusíme na malom ohni. Uhorky bez nálevu pokrájame na polkrúžky a po niekoľkých minútach dusenia pridáme do mäsa. Dusíme spolu do mäkka, podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Posypeme jemne nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.