Suši

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 dl ryže na suši, 4,5 dl vody, 6 lyžíc ryžového vínneho octu, 2 polievkové lyžice cukru, 2 polievkové lyžice soli, 1 balíček morských rias nori, zaváraný zázvor, pastu wasabi, sójovú omáčku. Na náplň: jarnú cibuľku, huby enoki, surový losos, surový tuniak, uhorku.

Postup

Krok 1

Ryžu dôkladne opláchneme a vodu zlejeme. Zalejeme ju presne odmeranou dávkou vody a privedieme k varu. Zakryjeme a varíme 12 minút, potom ju necháme dôjsť približne 5 minút, pričom ju stále nechávame zakrytú. Medzitým zohrievame ocot, cukor a soľ, kým sa nerozpustia, potom necháme vychladnúť. Ryžu odstavíme a uložíme na podnos, tiež vychladnúť. Keď je vychladnutá, vložíme ju do misky a premiešame s octovým roztokom drevenou lyžicou. Polovicu plátku morskej riasy nori uložíme na podložku na ktorej budeme suši pripravovať. Ruky si namočíme do studenej vody a rýchlo uložíme kôpku ryže pozdĺžne na plátok riasy. Vyrovnávame ju končekmi prstov, pričom ich stále namáčame do vody, aby sme zabránili lepeniu. Základ je robiť všetko rýchlo. Ryžou sme teda pokryli zhruba polovicu šírky celej morskej riasy, teraz vložíme do stredu ryže ľubovoľnú kombináciu tuniaka, lososa, uhorky alebo húb. Pomocou podložky riasu s náplňou zrolujeme, postláčame do tvaru okrúhlych cigár. Rolku pokrájame, pomocou ostrého noža, na približne 2,5 cm dlhé kúsky, ktoré poukladáme tak, aby ryža bola navrchu. Podávame s konzervovaným zázvorom a s wasabi zmiešanou so sójovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 637
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

638

Podobné recepty:
  • Créme Brûlée (Krém brilé)

    Créme Brûlée (Krém brilé)

  • Kompletný taliansky šalát

    Kompletný taliansky šalát

  • Zapekané šampiňóny

    Zapekané šampiňóny

kuk