Panettone a maslový puding

2004-06-14

Ingrediencie

  • 6 dl mlieka (nízkotučného alebo polotučného), 6 dl smotany, 1 vanilkový struk, 4 vajcia, 170 g kryštálového cukru, panettone (taliansky ovocný koláč ), nakrájaný na hrubé plátky a potretý maslom, šťavu z jedného pomaranča, 3 lyžice koňaku, trochu cukrovej polevy.

Postup

Krok 1

Mlieko a smotanu privedieme do varu. Vanilkový struk rozrežeme na polovicu, vyškrabeme semiačka a pridáme do panvice spolu so šťavou. Vajcia dôkladne rozšľaháme s cukrom. Do vajcovej zmesi pridáme mlieko a smotanu a vyberieme celý vanilkový struk. Rúru predhrejeme na 160 stupňov Celzia. Každý kúsok panettone namočíme do vajcového krému a poukladáme na maslom vymastený pekáč. Zvyškom vajcového krému ešte všetko polejeme, pekáč vložíme do panvice do polovice naplnenej vodou. Pokropíme troškou cukrovej polevy a pečieme asi 45 minút. Puding je hotový, keď sa na povrchu vytvorí jemná kôrka, ale vo vnútri je stále krehký.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 439
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

440

Podobné recepty:
  • Likér z ľadoviek

    Likér z ľadoviek

  • Kapustový nákyp s makarónmi

    Kapustový nákyp s makarónmi

  • Somloi

    Somloi

kuk