Panettone a maslový puding
2004-06-14- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné
Ingrediencie
- 6 dl mlieka (nízkotučného alebo polotučného), 6 dl smotany, 1 vanilkový struk, 4 vajcia, 170 g kryštálového cukru, panettone (taliansky ovocný koláč ), nakrájaný na hrubé plátky a potretý maslom, šťavu z jedného pomaranča, 3 lyžice koňaku, trochu cukrovej polevy.
Postup
Krok 1
Mlieko a smotanu privedieme do varu. Vanilkový struk rozrežeme na polovicu, vyškrabeme semiačka a pridáme do panvice spolu so šťavou. Vajcia dôkladne rozšľaháme s cukrom. Do vajcovej zmesi pridáme mlieko a smotanu a vyberieme celý vanilkový struk. Rúru predhrejeme na 160 stupňov Celzia. Každý kúsok panettone namočíme do vajcového krému a poukladáme na maslom vymastený pekáč. Zvyškom vajcového krému ešte všetko polejeme, pekáč vložíme do panvice do polovice naplnenej vodou. Pokropíme troškou cukrovej polevy a pečieme asi 45 minút. Puding je hotový, keď sa na povrchu vytvorí jemná kôrka, ale vo vnútri je stále krehký.