Špenátové lievance

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g špenátu, 50 g masla, 2 žĺtky, 50 g múky, soľ, na hrot noža kypriaceho prášku, sneh z dvoch bielok.

Postup

Krok 1

Špenát varíme 3 až 5 minút vo vode, scedíme a pomelieme na mlynčeku na mäso. Maslo vyšľaháme so žĺtkami, pridáme soľ, kypriaci prášok, špenát a múku. Dobre premiešame a vmiešame sneh z bielok. Cesto lejeme do vymastených jamiek panvice na lievance. Opečieme z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou, alebo novými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 897
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

898

Podobné recepty:
  • Kurča s dulami

    Kurča s dulami

  • Pirátske bifteky na zemiakovej kaši

    Pirátske bifteky na zemiakovej kaši

  • Karfiolová nátierka s jablkom

    Karfiolová nátierka s jablkom

kuk