Mäso dvoch farieb
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Dusené mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa (zo stehna), 250 g bravčovej pečene, 1 vajce, 1 lyžica Solamylu, mleté korenie, 4 lyžice oleja, 1 pór, 100 g sterilizovaných kapií, 2 strúčiky cesnaku, 1 dl bieleho vína, sójovú omáčku, 50 g pražených arašidov, soľ.
Postup
Krok 1
Mäso zo stehna a pečene nakrájame na rezance. Vložíme do misky s rozšľahaným vajcom, Solamylom a korením. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Odležané mäso vložíme do rozohriatého oleja a pomaly, za občasného premiešania opekáme. Postupne pridávame pokrájaný pór, na rezančeky nakrájanú kapiu, rozotrený cesnak, víno, podľa chuti sójovú omáčku a krátko podusíme. Nakoniec vmiešame arašidy. Hotové mäso rozdelíme na porcie, obložíme zeleninou a podáva so zemiakovými hranolčekmi, prípadne kroketami alebo s dusenou ryžou.