Zaváranina z hrozna a orechov
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Ingrediencie
- 2 kg tmavého hrozna, 1,5 kg cukru, kúsok vanilky, 5 klinčekov, 1 lyžičku mletej škorice, štipku soli, 250 g vylúpaných orechov.
Postup
Krok 1
Z hrozna oberieme bobule, povyberáme kôstky, zasypeme tretinou cukru a primiešame dužinu z vanilky, pomleté klinčeky, mletú škoricu, štipku soli a necháme 30 minút postáť. Potom zmes dáme na mierny oheň a veľmi pomaly varíme. Keď sa povrch spení, pridáme nadrobno posekané orechy. Varíme ďalej. Keď zmes stmavne, pridáme zvyšok cukru a krátko povaríme. Naplníme poháre a uzatvoríme ich.