Zaváranina z hrozna a orechov

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 kg tmavého hrozna, 1,5 kg cukru, kúsok vanilky, 5 klinčekov, 1 lyžičku mletej škorice, štipku soli, 250 g vylúpaných orechov.

Postup

Krok 1

Z hrozna oberieme bobule, povyberáme kôstky, zasypeme tretinou cukru a primiešame dužinu z vanilky, pomleté klinčeky, mletú škoricu, štipku soli a necháme 30 minút postáť. Potom zmes dáme na mierny oheň a veľmi pomaly varíme. Keď sa povrch spení, pridáme nadrobno posekané orechy. Varíme ďalej. Keď zmes stmavne, pridáme zvyšok cukru a krátko povaríme. Naplníme poháre a uzatvoríme ich.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 786
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

787

Podobné recepty:
  • Raňajky z reďkovky

    Raňajky z reďkovky

  • Habaďúra

    Habaďúra

  • Nátierka z hríbov

    Nátierka z hríbov

kuk