Dulový rôsol

2016-05-30

Popis

Dulový rôsol plníme do čistých pohárov a necháme voľne schladiť.

Ingrediencie

  • 4 kg dúl
  • 4 l vody
  • 600 g cukru
  • 1 ks citrón

Postup

Krok 1

Dule poutierame handrou, odstránime stopku a okvetie. Pokrájame ich na plátky, dáme do nádoby a zalejeme ich studenou vodou a citrónovou šťavou.

Krok 2

Varíme ich asi 20 minút, až zmäknú. Necháme ich odkvapkať cez šatku. Odložíme do druhého dňa. Hornú časť šťavy opatrne zlejeme a použijeme iba hustejšiu časť. Najprv varíme šťavu asi 30 minút. Pridáme cukor a varíme, až šťava začne rôsolovatieť, čo pri 1 l šťavy a 300 g cukru trvá asi 10 minút.

Krok 3

Zvyšnú dreň môžeme použiť ako dulovú pastu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1279
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1280

Podobné recepty:
  • Brokolicová nátierka

    Brokolicová nátierka

  • Špargľa na taliansky spôsob

    Špargľa na taliansky spôsob

  • Rezne s horčicou a kečupom

    Rezne s horčicou a kečupom

kuk