Dulový rôsol
2016-05-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
Popis
Dulový rôsol plníme do čistých pohárov a necháme voľne schladiť.
Ingrediencie
- 4 kg dúl
- 4 l vody
- 600 g cukru
- 1 ks citrón
Postup
Krok 1
Dule poutierame handrou, odstránime stopku a okvetie. Pokrájame ich na plátky, dáme do nádoby a zalejeme ich studenou vodou a citrónovou šťavou.
Krok 2
Varíme ich asi 20 minút, až zmäknú. Necháme ich odkvapkať cez šatku. Odložíme do druhého dňa. Hornú časť šťavy opatrne zlejeme a použijeme iba hustejšiu časť. Najprv varíme šťavu asi 30 minút. Pridáme cukor a varíme, až šťava začne rôsolovatieť, čo pri 1 l šťavy a 300 g cukru trvá asi 10 minút.
Krok 3
Zvyšnú dreň môžeme použiť ako dulovú pastu.