Vlašský šalát I
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Výdatné šaláty , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 250 g zemiakov, 100 g sterilizovanej miešanej zeleniny, 100 g sterilizovaných sladkokyslých uhoriek, 100 g salámy, 100 g majonézy, 1 dl smotany, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička horčice.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ošúpeme, pokrájame na kocky a necháme vychladnúť. Pridáme scedenú sterilizovanú miešanú zeleninu (mrkva, zeler, zelený hrášok) pokrájanú na kocky, pokrájané alebo postrúhané uhorky a salámu pokrájanú na rezance. Zalejeme majonézou, ktorú sme rozmiešali so smotanou, soľou, mletým čiernym korením a horčicou, a všetko spolu dobre premiešame. Ak je šalát hustý, rozriedime ho smotanou alebo nálevom zo sterilizovaných sladkokyslých uhoriek.