Kel prekladaný klobásou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 hlávku kelu, 500 g zemiakov uvarených v šupe, 150 g údenej klobásy, 3 dl smotany, 2 vajcia, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, štipku mletého čierneho korenia, rascu, strúčik cesnaku, olej, strúhanku.
Postup
Krok 1
Kel rozoberieme a listy uvaríme v osolenej vode. Listy scedíme a necháme vychladnúť. Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno pekáča poukladáme kolieska uvarených zemiakov, ktoré posypeme mletým korením a zeleninovou koreniacou zmesou. Na zemiaky poukladáme kelové listy na ktoré poukladáme kolieska klobásy. Zalejeme smotanou, do ktorej sme zamiešali vajcia, prelisovaný cesnak a rascu. Prekladáme ďalej, do spotrebovania surovín. V predhriatej rúre zapekáme asi 15 minút.