Jablková torta – bleskovka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 500 g jabĺk, 0,5 l vody, 2 vrecúška vanilkového pudingu, detské piškóty, čokoládovú polevu, šľahačku.
Postup
Krok 1
Očistené jablká postrúhame, uvaríme vo vode a rozmiagame. Odoberieme 2,5 dl vody a uvaríme v nej puding, ktorý zmiešame s jablkami a krátko povaríme. Do tortovej formy nalejeme časť zmesi, na zmes poukladáme piškóty, opäť dáme vrstvu zmesi a piškót. Necháme tuhnúť, niekoľko hodín v chladničke. Tortu vyklopíme, polejeme čokoládou a ozdobíme šľahačkou.