Božský rez

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Tmavé cesto: 8 vajec, 8 lyžíc kryštálového cukru, 11 lyžíc polohrubej múky, kakao. Vanilkový krém: 140 g pudingového prášku Zlatý klas, 0,75 l mlieka, 100 g kryštálového cukru, rumovú arómu, 375 g masla, 5 lyžíc kakaa, 4 vrecúška vanilkového cukru. Orechový krém: 200 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, 50 g vanilkového cukru, 0,5 dl rumovej arómy, nastrúhanú kôru z 1 citróna, podľa potreby mlieko. Na ozdobu: 6 kivi, 1 jahodový kompót, 0,75 dl šľahačky, 1 stužovač šľahačky, strúhanú čokoládu.

Postup

Krok 1

Tmavé cesto: celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme polohrubú múku a kakao. Vylejeme na papierom vyložený plech a upečieme. Rovnako upečieme ešte 1 tmavé cesto. Vanilkový krém: mlieko, pudingový prášok, cukor, vanilkový cukor uvaríme na kašu. Do studeného dáme vymiešané maslo, a rumovú arómu. Puding rozdelíme na 2 časti. Do jednej dáme kakao. Orechový krém: suroviny sparíme horúcim mliekom na krém. 1 tmavé cesto natrieme bledým krémom, natlačíme doň jahody, na to položíme druhý plát, pokvapkáme ho jahodovou šťavou, natrieme orechovou plnkou, na ňu dáme kakaovú plnku, potom polovicu šľahačky, poukladáme pokrájané kivi a na ne šľahačku. Povrch posypeme strúhanou čokoládou. Krájame na trojuholníkové rezy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1250
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1251

Podobné recepty:
  • Zbojnícke mešce

    Zbojnícke mešce

  • Chlieb podľa Lindy Finkové

    Chlieb podľa Lindy Finkové

  • Zemiakové praclíky

    Zemiakové praclíky

kuk