Teľacie mäso s olivami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1 kg teľacieho mäsa, po 1 paprike červenej, zelenej a žltej, olivový olej, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 1 malý paradajkový pretlak, 2,5 dl bieleho vína, 250 g čiernych odkôstkovaných olív, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Na panvici opečieme do sklovita papriky a odstavíme ich. V kastróly na rozpálenom oleji opečieme narýchlo na rezance pokrájané mäso s polovicou prelisovaného cesnaku. Pridáme víno, paradajkový pretlak a druhú časť prelisovaného cesnaku. Prikryjeme a asi 1 hodinu spolu dusíme. Pridáme opečené papriky a spolu dusíme asi 30 minút, pokým mäso nie je úplne mäkké. Primiešame olivy, necháme prehriať a odstavíme. Posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podávame s ryžou.