Polnina (knedľa)

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg polohrubej múky, 3 surové zemiaky nastrúhané, 2 lyžičky soli, slaninu nakrájanú na kocky, mleté čierne korenie, 3 strúčky cesnaku, 1 lyžičku sódy bikarbóny alebo prášok do pečiva.

Postup

Krok 1

Z múky, postrúhaných zemiakov, soli, slaniny pokrájanej na malé kocky, korenia, prelisovaného cesnaku a sódy bikarbóny zarobíme tuhšie cesto. V prípade potreby použijeme vodu. Z cesta vytvarujeme knedle, ktoré dáme zabalíme do plátenného vrecka a dáme variť. Varíme asi 1,5 hodiny (vyskúšame špajdľou). Podávame s pečeným kolenom a dusenou kyslou kapustou. Knedľu môžeme nakrájať na kocky a opiecť na masti z kolena.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2512
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2513

Podobné recepty:
  • Výživná chrenová nátierka

    Výživná chrenová nátierka

  • Lievance s ovsených vločiek

    Lievance s ovsených vločiek

  • Bravčové rebierka s paradajkami

    Bravčové rebierka s paradajkami

kuk