Polnina (knedľa)
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 1 kg polohrubej múky, 3 surové zemiaky nastrúhané, 2 lyžičky soli, slaninu nakrájanú na kocky, mleté čierne korenie, 3 strúčky cesnaku, 1 lyžičku sódy bikarbóny alebo prášok do pečiva.
Postup
Krok 1
Z múky, postrúhaných zemiakov, soli, slaniny pokrájanej na malé kocky, korenia, prelisovaného cesnaku a sódy bikarbóny zarobíme tuhšie cesto. V prípade potreby použijeme vodu. Z cesta vytvarujeme knedle, ktoré dáme zabalíme do plátenného vrecka a dáme variť. Varíme asi 1,5 hodiny (vyskúšame špajdľou). Podávame s pečeným kolenom a dusenou kyslou kapustou. Knedľu môžeme nakrájať na kocky a opiecť na masti z kolena.