Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 pstruhov, 120 g masla, 60 g lieskových orieškov, 2 citróny, 20 až 30 g hladkej múky, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Oriešky položíme na plech a pečieme 8 až 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku ochutíme soľou a korením. Na panvici speníme maslo a očisteného pstruha, obaleného v múke, opekáme 2 až 3 minúty. Pstruh je hotový, keď dostane hnedú farbu. Preložíme na tanier a prikryjeme alobalom. Do panvice nasypeme lieskové oriešky a opekáme ich 3 až 4 minúty. Postupne primiešame petržlenovú vňať. Ryby posypeme zmesou orieškov a petržlenovej vňate. Ozdobíme kolieskami citróna. Podávame s varenými zemiakmi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 697
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

698

Podobné recepty:
  • Valentínska horúca láska

    Valentínska horúca láska

  • Mandľové mlieko

    Mandľové mlieko

  • Tuniak pečený

    Tuniak pečený

kuk