Opekaný pstruh s lieskovými orieškami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 4 pstruhov, 120 g masla, 60 g lieskových orieškov, 2 citróny, 20 až 30 g hladkej múky, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Oriešky položíme na plech a pečieme 8 až 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku ochutíme soľou a korením. Na panvici speníme maslo a očisteného pstruha, obaleného v múke, opekáme 2 až 3 minúty. Pstruh je hotový, keď dostane hnedú farbu. Preložíme na tanier a prikryjeme alobalom. Do panvice nasypeme lieskové oriešky a opekáme ich 3 až 4 minúty. Postupne primiešame petržlenovú vňať. Ryby posypeme zmesou orieškov a petržlenovej vňate. Ozdobíme kolieskami citróna. Podávame s varenými zemiakmi.