Aliotta

2016-04-25
  • Celkový čas : 30 min.

Popis

Polievka z varených rýb, ktoré môžete podávať aj osobitne.

Ingrediencie

  • 400 g ryby
  • 2 lyžica oleja
  • 1 ks malú cibuľu
  • 2 strúčik cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať
  • 2 ks žĺtky
  • citrónovú šťavu
  • 2 ks žemle
  • 1 lyžička masla

Postup

Krok 1

Na oleji do sklovita speníme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, zalejeme vodou osolíme a okoreníme. Potom pridáme na väčšie kusy nakrájané ryby, petržlenovú vňať a varíme na miernom ohni. Uvarené ryby vyberieme a necháme v teple. Polievku odstavíme z ohňa. Prilejeme žĺtky vyšľahané s malým množstvom vývaru a citrónovú šťavu.

Krok 2

K polievke podávame kúsky opečenej žemle. Rybu podávame osobitne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 711
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

712

Podobné recepty:
  • Plesnivec v lístkovom ceste

    Plesnivec v lístkovom ceste

  • Talianske špagety s paradajkami

    Talianske špagety s paradajkami

  • Huby s orechmi

    Huby s orechmi

kuk