Aliotta
2016-04-25- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Polievka z varených rýb, ktoré môžete podávať aj osobitne.
Ingrediencie
- 400 g ryby
- 2 lyžica oleja
- 1 ks malú cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenovú vňať
- 2 ks žĺtky
- citrónovú šťavu
- 2 ks žemle
- 1 lyžička masla
Postup
Krok 1
Na oleji do sklovita speníme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, zalejeme vodou osolíme a okoreníme. Potom pridáme na väčšie kusy nakrájané ryby, petržlenovú vňať a varíme na miernom ohni. Uvarené ryby vyberieme a necháme v teple. Polievku odstavíme z ohňa. Prilejeme žĺtky vyšľahané s malým množstvom vývaru a citrónovú šťavu.
Krok 2
K polievke podávame kúsky opečenej žemle. Rybu podávame osobitne.