Pečená baranina s jablkami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Baranie, jahňacie mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 kg krátkeho karé z baraniny, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 citrón, 2 lyžice oleja, 3 kyslé jablká.
Postup
Krok 1
Z oleja a citrónovej šťavy pripravíme marinádu, do ktorej pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak. Karé marinádou potrieme a necháme ho pod pokrievkou jednu hodinu stáť. Rúru zohrejeme na 225 stupňov Celzia. Karé položíme na ražeň. Pod ražeň dáme panvicu s vodou a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia, občas natrieme mäso vypečenou šťavou, prípadne nahradíme vyparenú vodu v panvici. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky. Pečené mäso narežeme a do zárezov zasunieme plátky jabĺk, ktoré potrieme mäsovou šťavou. Dopečieme v priebehu asi 20 minút. Zvyšné plátky jabĺk poukladáme – posledných desať minút – do panvice.