Pečená baranina s jablkami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg krátkeho karé z baraniny, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 citrón, 2 lyžice oleja, 3 kyslé jablká.

Postup

Krok 1

Z oleja a citrónovej šťavy pripravíme marinádu, do ktorej pridáme soľ, korenie, rozotrený cesnak. Karé marinádou potrieme a necháme ho pod pokrievkou jednu hodinu stáť. Rúru zohrejeme na 225 stupňov Celzia. Karé položíme na ražeň. Pod ražeň dáme panvicu s vodou a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia, občas natrieme mäso vypečenou šťavou, prípadne nahradíme vyparenú vodu v panvici. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky. Pečené mäso narežeme a do zárezov zasunieme plátky jabĺk, ktoré potrieme mäsovou šťavou. Dopečieme v priebehu asi 20 minút. Zvyšné plátky jabĺk poukladáme – posledných desať minút – do panvice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1708
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1709

Podobné recepty:
  • Šalát z kyslej kapusty III

    Šalát z kyslej kapusty III

  • Banánovo citrónový koláč

    Banánovo citrónový koláč

  • Cestoviny pre vegetariánov

    Cestoviny pre vegetariánov

kuk