Bob čorba (Bulharská fazuľová polievka)

2015-12-07
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Tradičný recept na bulharskú fazuľovú polievku.

Ingrediencie

  • 1
  • 5 pohár pohára suchej fazule
  • 1 ks cibuľu pokrájanú nahrubo
  • 2 ks paradajky
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks štipľavú papriku
  • 4 lyžica lyžice oleja
  • vetvička niekoľko vetvičiek zelerovej vňate
  • trochu petržlenovú vňať
  • trochu saturejku
  • trochu niekoľko lístkov mäty
  • trochu soľ podľa chuti.

Postup

Krok 1

Umytú fazuľu vložíme do hrnca a zalejeme 2,5 litrom vody. Hrniec prikryjeme. Po zovretí vody stlmíme plameň a varíme pokým nie je fazuľa mäkká. Pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, ošúpané a pokrájané paradajky, pokrájanú mrkvu, zelerovú a petržlenovú vňať, saturejku, mätu a olej. Osolíme podľa chuti, prikryjeme a varíme ešte 15 minút. Porcie dozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1430
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1431

Podobné recepty:
  • Kapustnica z Oravy

    Kapustnica z Oravy

  • Sviatočná hubová polievka

    Sviatočná hubová polievka

  • Krémová polievka z lieňov

    Krémová polievka z lieňov

kuk