Divinová zmes na ihle
2016-05-02- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 180 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 200 min.
Popis
Ak hľadáte recept na kvalitnú grilovačku, tento je ten pravý. Divinová zmes na ihle zachutí hosťom spolu s chlebom alebo zemiakmi.
Ingrediencie
- 2 ks bažantie prsia
- 200 g srnčieho stehna
- 100 g srnčej pečene
- 100 g anglickej slaniny
- 1 ks stredne veľkú cibuľu
- soľ
- zmes divého korenia (čierne korenie celé, nové korenie celé, bobkový list a tymian)
- olej
- červené víno
Postup
Krok 1
Z uvedených druhov mäsa a slaniny nakrájame menšie plátky, ktoré zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, vložíme do misky, zalejeme malým množstvom vína a oleja a dáme do chladu na 3 až 4 hodiny odstáť.
Krok 2
Potom mäso striedavo s kúskami cibule napichávame na ihly a položíme na rozohriaty rošt.
Krok 3
Podávame s chlebom, zemiakmi, alebo rôznymi omáčkami a vínom.