Srnčie steaky flambované s pikantným ovocím

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 8 rezňov so srnčieho chrbta (po 70 g, 2 cm hrubých), 4 borievkové bobuľky, 1/2 bobkového listu, 4 lyžice oleja, 2 kiwi, 0,2 až 0,5 dl koňaku, štipku škorice, štipku cukru, 150 g kyslej smotany, 1,25 dl šťavy z pečeného mäsa, 5 lyžíc brusníc, 1 lyžicu hladkej múky, 2 lyžice masla, červené víno, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Borievky a bobkový list dôkladne rozdrvíme, zmiešame s olejom a mäso tým potrieme. Prikryté dáme na 6 hodín marinovať. Kiwi ošúpeme, nakrájame na plátky, poprášime škoricou a cukrom, pokvapkáme koňakom a prikryjeme. Kyslú smotanu rozhabarkujeme s mäsovým vývarom, múkou a 1 lyžicou brusníc. Zoškrabeme korenie s rezňov, olej precedíme, na panvici ho poriadne rozpálime. Rezne opečieme do hneda, podlejeme zapáleným koňakom a preložíme na horúci podnos. Obložíme kúskami masla, posolíme, okoreníme a prikryjeme. Rozmiešanú smotanu nalejeme na panvicu, pridáme červené víno a miešame, kým šťava nezhustne. Pridáme k rezňom, dochutíme. Servírujeme po ozdobení kiwi a brusnicami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1152
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1153

Podobné recepty:
  • Mandľový krém

    Mandľový krém

  • Okey vianočný punč

    Okey vianočný punč

  • Kalifornské kura na cesnaku a cibuli

    Kalifornské kura na cesnaku a cibuli

kuk