Srnčie medailóniky na hubách

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g srnčieho mäsa zo stehna, 100 g húb (kuriatka, masliaky, dubáky), 1 dl šľahačkovej smotany, mleté čierne korenie, 1 lyžicu rozpusteného masla, 3 šalotky, 1 dl bieleho vína, 0,2 dl ginu, 1 lyžičku posekaného čerstvého majoránu.

Postup

Krok 1

Mäso osolíme, okoreníme a prudko opečieme na masle. Huby očistíme, nakrájame a 1/4 zmixujeme so smotanou. Na zvyšnom masle podusíme cibuľku, pridáme k nej huby, korenie a dusíme 3 minúty. Pridáme k mäsu. Výpek podlejeme bielym vínom, pridáme gin a vložíme doň mäso s hubami. Zmixované huby so smotanou varíme, kým nezhustne omáčka. Ochutíme soľou, korením a majoránom. Omáčku nalejeme na huby. Ako ozdobu môžeme z lístkového cesta povykrajovať hríbiky, posypať sezamom a upiecť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2985
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2986

Podobné recepty:
  • Rebierka z diviaka na rošte

    Rebierka z diviaka na rošte

  • Thajské krevety á la Saša

    Thajské krevety á la Saša

  • Čokoládovo colová torta

    Čokoládovo colová torta

kuk