Hruškový šalát

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 4 hrušky, 1 citrón, 1 hlávku ľadového šalátu, 1 hlavičku fenikla, soľ, mleté biele korenie, cukor, olivový olej, 150 g syru s modrou plesňou, 2 kyslé smotany.

Postup

Krok 1

Z hrušiek odstránime jadrovník a nakrájame ich na plátky. Na oveľa tenšie plátky pokrájame fenikel. Šalátové listy potrháme na menšie kúsky a pridáme k nim pokrájané hrušky a fenikel. V miske rozmiešame soľ, cukor, mleté biele korenie, olivový olej a citrónovú šťavu. Vlejeme k šalátu, hruškám a feniklu a premiešame. Smotanu rozmiešame s postrúhaným syrom. Šalát dáme na tanieriky, alebo do misiek a pokvapkáme ho smotanovo syrovou omáčkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1100
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1101

Podobné recepty:
  • Biela rybia polievka

    Biela rybia polievka

  • Plnené zapečené kuracie stehná

    Plnené zapečené kuracie stehná

  • Špargľa so šunkou

    Špargľa so šunkou

kuk