Hruškový šalát
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Ovocné šaláty , Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu
Ingrediencie
- 4 hrušky, 1 citrón, 1 hlávku ľadového šalátu, 1 hlavičku fenikla, soľ, mleté biele korenie, cukor, olivový olej, 150 g syru s modrou plesňou, 2 kyslé smotany.
Postup
Krok 1
Z hrušiek odstránime jadrovník a nakrájame ich na plátky. Na oveľa tenšie plátky pokrájame fenikel. Šalátové listy potrháme na menšie kúsky a pridáme k nim pokrájané hrušky a fenikel. V miske rozmiešame soľ, cukor, mleté biele korenie, olivový olej a citrónovú šťavu. Vlejeme k šalátu, hruškám a feniklu a premiešame. Smotanu rozmiešame s postrúhaným syrom. Šalát dáme na tanieriky, alebo do misiek a pokvapkáme ho smotanovo syrovou omáčkou.