Zapekané baklažánové balíčky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 baklažány, 4 paradajky, 600 g mletého mäsa, 3 lyžice masla, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ, tymián, 200 g syru Ementál – pokrájaného na plátky.

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame pozdĺžne na tenké plátky. Plátky osolíme a necháme chvíľu odstáť. Aj paradajky pokrájame na plátky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, soľ, posekaný cesnak, mleté čierne korenie, tymián a asi 10 minút dusíme. Udusené mäso necháme vychladnúť. Dva pláty baklažánu položíme na seba do kríža. Do stredu dáme kôpku uduseného mäsa – asi 2 lyžice. Spodný plát baklažánu preložíme na mäso a obdobne preložíme aj druhý plát baklažánu, čim nám vznikne „balíček“. Stredom prepichneme špajdľu, aby sa nám balíček neotvoril. Pekáč vymastíme olivovým olejom a poukladáme doň plátky paradajok. Zvyšky baklažánu nadrobno pokrájame a rovnomerne posypeme na paradajky. Pridáme aj nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak, osolíme, okoreníme. Na to poukladáme baklažánové balíčky, posypme ich zľahka mletým čiernym korením a tymiánom a každý prikryjeme plátkom syra. Pečieme v rúre 15 až 20 minút. Ako prílohu podávame zemiaky, alebo biely chlieb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 798
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

799

Podobné recepty:
  • Rizoto z tofu

    Rizoto z tofu

  • Špenátové knedle do polievky

    Špenátové knedle do polievky

  • Cestovinový šalát s údeným tofu

    Cestovinový šalát s údeným tofu

kuk