Jablkový šalát

2006-09-19

Ingrediencie

  • 5 kyslejších jabĺk, 2 šalotky, 1 lyžicu rastlinného oleja, 1 lyžicu limetovej šťavy, 6 cherry paradajok, 2 lyžice na sucho opražených búrskych orieškov, za hrsť koriandrových lístkov. Na marinádu: 1 strúčik cesnaku, 1 čili papričku, 1 lyžicu kryštálového cukru, 1 lyžicu rybej omáčky, šťavu z dvoch limiet, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Jablká pokrájame na štvrtiny a potom na tenké plátky a pokvapkáme ich limetovou šťavou. Pridáme paradajky pokrájané na štvrtiny. Šalotky pokrájame na tenké plátky a osmažíme ich na oleji do hneda. Necháme odkvapkať. Marináda: Cesnak a papričku rozmixujeme a vymiešame s cukrom. Pridáme rybiu omáčku, šťavu z dvoch limiet a podľa chuti soľ a korenie. Pridáme k jablkám a premiešame. Rozdelíme do misiek, posypeme rozdrvenými orieškami, opraženou šalotkou a lístkami koriandru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 513
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

514

Podobné recepty:
  • Šalát z pekinskej kapusty

    Šalát z pekinskej kapusty

  • Varené zelerové stopky

    Varené zelerové stopky

  • Pestrý mäsový šalát s cesnakom

    Pestrý mäsový šalát s cesnakom

kuk