Rýchly krémový zákusok

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Cesto: 2/3 hrnčeka tuku a tuk na potretie, 2/3 hrnčeka práškového cukru, 3/4 hrnčeka preosiatej polohrubej múky, 3 lyžice nesladeného preosiateho kakaa, 1,5 lyžičky kypriaceho prášku, 2 vajcia. Krém: 8 dl mlieka, 2 žĺtky, 2 vrecká pudingového prášku Zlatý klas, 1 vrecúško vanilkového cukru, 2 vrchovaté lyžice hladkej múky, 15 g práškového cukru. 250 g stuženého tuku (Palmarín), 1 fľaštičku rumovej esencie, alebo dve polievkové lyžice rumu.

Postup

Krok 1

Najprv si pripravíme krém: do mlieka pridáme žĺtky, vsypeme obidve vrecká pudingového prášku, vanilkový cukor, hladkú múku, práškový cukor a vymiešame, najlepšie pomocou robotu. Vymiešaný krém varíme, za neustáleho miešania. Uvarený krém dáme do chladničky. Zmäknutý stužený tuk vymiešame robotom a postupne, po lyžičkách, pridávame doň vychladnutý krém. Keď je krém s tukom vymiešaný, prilejeme fľaštičku rumovej esencie, alebo rum. Cesto: Štvorcový plech na pečenie, so stranou 20 cm vymastíme tukom. Zvyšný tuk vložíme do veľkej misy spolu s práškovým cukrom, múkou, kakaom, kypriacim práškom a vajciami. Šľaháme elektrickým šľahačom, kým sa všetky suroviny nespoja. Masu vlejeme do pripraveného plechu a povrch zarovnáme. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov Celzia asi 20, až 25 minút, alebo kým cesto nie je na dotyk pružné. Necháme vychladnúť a navrstvíme naň krém.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1268
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1269

Podobné recepty:
  • Čokoládový mignon

    Čokoládový mignon

  • Jednoduchá jahodová torta

    Jednoduchá jahodová torta

  • Kapustová štrúdľa

    Kapustová štrúdľa

kuk