Cesnačka ako má byť
2016-03-18- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Popis
Chutná cesnaková polievka podávaná s opraženým chlebom. Cesnačka rozvonia celý dom.
Ingrediencie
- 5-6 strúčik strúčikov cesnaku (prípadne aj viac)
- 1/2 ks menšej cibule
- olej
- hladkú múku
- 1 ks vajce
- mletú červenú papriku
- mleté čierne korenie
- soľ
- zeleninovú koreniacu zmes
- petržlenovú vňať
- starší chlieb alebo pečivo
- tvrdý syr
Postup
Krok 1
V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a krátko popražíme. Prisypeme 1 lyžicu múky, chvíľu popražíme, pridáme korenie, papriku a zalejeme dostatočným množstvom vody (približne 1,5 l). Na miernom ohni privedieme do varu. Posolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes (podľa chuti) a varíme 5 až 10 minút.
Krok 2
Potom do polievky rozšľaháme vajce, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme prejsť varom.
Krok 3
Do tanierov dáme nastrúhame tvrdý syr, zalejeme cesnačkou a podávame s nakrájaným opraženým chlebom alebo pečivom.