Cesnačka ako má byť

2016-03-18

Popis

Chutná cesnaková polievka podávaná s opraženým chlebom. Cesnačka rozvonia celý dom.

Ingrediencie

  • 5-6 strúčik strúčikov cesnaku (prípadne aj viac)
  • 1/2 ks menšej cibule
  • olej
  • hladkú múku
  • 1 ks vajce
  • mletú červenú papriku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • petržlenovú vňať
  • starší chlieb alebo pečivo
  • tvrdý syr

Postup

Krok 1

V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a krátko popražíme. Prisypeme 1 lyžicu múky, chvíľu popražíme, pridáme korenie, papriku a zalejeme dostatočným množstvom vody (približne 1,5 l). Na miernom ohni privedieme do varu. Posolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes (podľa chuti) a varíme 5 až 10 minút.

Krok 2

Potom do polievky rozšľaháme vajce, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a necháme prejsť varom.

Krok 3

Do tanierov dáme nastrúhame tvrdý syr, zalejeme cesnačkou a podávame s nakrájaným opraženým chlebom alebo pečivom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 741
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

742

Podobné recepty:
  • Ľahký obed Petra Lipu

    Ľahký obed Petra Lipu

  • Slepačia polievka Újházy

    Slepačia polievka Újházy

  • Kubánska slepačia polievka oriente

    Kubánska slepačia polievka oriente

kuk