Zapečená kapusta
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Zapečená kapusta
Ingrediencie
- 1 ks menšiu hlávku kapusty
- 500 g bôčika
- 500 g ryže
- 3 ks mrkvy
- 3 až 4 ks rajčiny
- 2 až 3 ks papriky
- 1 ks cibuľu
- 1 ks vajce
- 1 strúčik cesnaku
- 3 dl sladkej smotany
- 1 lyžička zeleninovej koreniacej zmesi
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- strúhanku
- soľ
- olej
Postup
Krok 1
Kapustu rozoberieme na listy a spolu s mrkvou uvaríme v slanej vode do polomäkka.
Krok 2
Pekáč potrieme olejom, posypeme strúhankou a vyložíme polovicou kapustných listov.
Krok 3
Ryžu opražíme na oleji, zalejeme dvojnásobným množstvom vody a varíme kým voda nevsiakne.
Krok 4
Mäso pomelieme. Vychladnutú ryžu, mrkvu pokrájanú na kocky, pomleté mäso, pokrájanú papriku, rajčiny, cibuľu, zeleninovú koreniacu zmes, čierne korenie, soľ a vajce premiešame.
Krok 5
Hmotu navrstvíme na kapustné listy.
Krok 6
Prstom do mäsovo ryžovej hmoty urobíme diery a polejeme smotanou.
Krok 7
Prikryjeme druhou polovicou listov, ktoré potrieme olejom a posypeme strúhankou.
Krok 8
Pečieme vo vyhriatej rúre 40 až 45 minút.
Krok 9
Podávame teplé so zemiakovou kašou.