Čistiace rizoto

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 40 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Zdravé rizoto s rôznych druhov semiačok a zeleniny najlepšie ako večera alebo raňajky.

Ingrediencie

  • 500 g ryže natural
  • 1 lyžička morskej soli
  • 4 lyžica olivového oleja
  • 1 hlávka stredne veľkú cibuľu
  • zeleninovú koreniacu zmes bez konzervačných látok a s morskou soľou (na Slovensku Solčanka)
  • 1 bal tofu (asi 250 g)
  • 1 lyžica vylúpaných slnečnicových semienok
  • 1 lyžica vylúpaných tekvicových semienok
  • 1 lyžička ľanového semena
  • 1 lyžička sezamu
  • 1 ks mrkvu

Postup

Krok 1

Ryžu zalejeme horúcou vodou, premiešame ju a scedíme. Prepláchneme studenou vodou a dáme ju variť do 4 litrov vody s lyžičkou morskej soli. Varíme na miernom ohni asi 25 minút. Počas varenia ryžu občas premiešame. Uvarenú ryžu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

Krok 2

Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes s morskou soľou a na menšie kocky pokrájané tofu, slnečnicové, tekvicové, ľanových a sezamových semienka a za stáleho miešanie krátko opražíme. Pridáme nastrúhanú mrkvu. Keď mrkva zmäkne, zmes odstavíme a zmiešame s uvarenou ryžou. Podľa potreby ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou s morskou soľou.

Krok 3

Pripravené rizoto môžeme rozdeliť na porcie a zamraziť v mikroténových vrecúškach. Konzumujeme so zeleninovým šalátom (paprika, rajčina, uhorka).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 8951
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

8952

Podobné recepty:
  • Baklažánové karbonátky

    Baklažánové karbonátky

  • Hrachová kaša na zimné večery (čiastočne aj pre krvnú skupinu 0)

    Hrachová kaša na zimné večery (čiastočne aj pre krvnú skupinu 0)

  • Vločkové sušienky

    Vločkové sušienky

kuk