Čistiace rizoto

2016-04-18
    • Počet porcií : 4
    • Čas prípravy : 40 min.
    • Čas varenia : 40 min.
    • Celkový čas : 80 min.

    Popis

    Zdravé rizoto s rôznych druhov semiačok a zeleniny najlepšie ako večera alebo raňajky.

    Ingrediencie

    • 500 g ryže natural
    • 1 lyžička morskej soli
    • 4 lyžica olivového oleja
    • 1 hlávka stredne veľkú cibuľu
    • zeleninovú koreniacu zmes bez konzervačných látok a s morskou soľou (na Slovensku Solčanka)
    • 1 bal tofu (asi 250 g)
    • 1 lyžica vylúpaných slnečnicových semienok
    • 1 lyžica vylúpaných tekvicových semienok
    • 1 lyžička ľanového semena
    • 1 lyžička sezamu
    • 1 ks mrkvu

    Postup

    Krok 1

    Ryžu zalejeme horúcou vodou, premiešame ju a scedíme. Prepláchneme studenou vodou a dáme ju variť do 4 litrov vody s lyžičkou morskej soli. Varíme na miernom ohni asi 25 minút. Počas varenia ryžu občas premiešame. Uvarenú ryžu scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

    Krok 2

    Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme zeleninovú koreniacu zmes s morskou soľou a na menšie kocky pokrájané tofu, slnečnicové, tekvicové, ľanových a sezamových semienka a za stáleho miešanie krátko opražíme. Pridáme nastrúhanú mrkvu. Keď mrkva zmäkne, zmes odstavíme a zmiešame s uvarenou ryžou. Podľa potreby ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou s morskou soľou.

    Krok 3

    Pripravené rizoto môžeme rozdeliť na porcie a zamraziť v mikroténových vrecúškach. Konzumujeme so zeleninovým šalátom (paprika, rajčina, uhorka).

     

    Priemerné hodnotenie členov

    (0 / 5)

    0 0 8975
    Ohodnoť tento recept

    0 ľudí hodnotilo recept

    8976

    Podobné recepty:
    • Tvarohová knedľa

      Tvarohová knedľa

    kuk