Piškótovo ananásová torta
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Piškótovo ananásová torta
Ingrediencie
- 2 vrecúško piškót
- 1 ks ananásový kompót
- 3 lyžica rumu
- 80 g cukru
- 3 ks žĺtky
- 1 ks šľahačkovú smotanu
- 1 vrecúško želatíny
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešať s cukrom, pridať polovicu vyšľahanej smotany.
Krok 2
Do druhej polovice šľahačkovej smotany primiešame napučanú želatínu (postupujeme podľa návodu na vrecúšku želatíny).
Krok 3
Oba krémy zľahka zmiešame.
Krok 4
Formu vyložíme alobalom, poukladáme do nej piškóty, pokvapkáme ich šťavou z kompótu a rumom.
Krok 5
Na piškóty roztrieme polovicu krému, poukladáme kompót a zopakujeme ešte raz.
Krok 6
Na vrch poukladáme piškóty.
Krok 7
Odložíme do chladničky do druhého dňa.
Krok 8
Pred podávaním zdobíme šľahačkou a ovocím.