Domáca bulharská ljutenica

2016-05-02
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 120 min.
  • Celkový čas : 150 min.

Popis

Bulharská ljutenica je zmes paradajok, papriky a ďalších surovín. Hustú omáčku sterilizujeme do pohárov.

Ingrediencie

  • 10 kg paradajok
  • 2 lyžica soli
  • 5 kg červenej papriky
  • 0.65 l oleja
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lyžica octu
  • 3 lyžička papriky
  • 1 viazanička petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Paradajky pokrájame a dáme ich variť do hrnca spolu so soľou. Varíme, za stáleho miešania, až sa voda odparí. Papriky opečiem do čierna, sparíme ich, ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, pokrájame na malé kúsky a pridáme k paradajkám.

Krok 2

Pridáme cukor, ocot, bobkový list, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, mletú červenú papriku a olej. Varíme a stále miešame až vznikne pomerne hustá omáčka.

Krok 3

Hustú omáčku prepasírujeme, naplníme ňou poháre, ktoré uzatvoríme a sterilizujeme asi 10 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1893

Podobné recepty:
  • Rotti - surinamské jedlo

    Rotti - surinamské jedlo

  • Boršč II

    Boršč II

  • Jahňacie mäso na turecký spôsob

    Jahňacie mäso na turecký spôsob

kuk