Mliečne rezy pre deti

2010-01-30

Ingrediencie

  • Cesto: 8 vajec, 200 g kryštálového cukru, 6 lyžíc vody, 80 g rozpusteného masla, 300 g hladkej múky, 40 g kakaa, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 lyžičku kypriaceho prášku do perníkov, maslo a múku na vymastenie a vysypanie plechu. Krém: 4 až 8 lyžíc kryštálového cukru 4 až 5 lyžičiek vanilkového cukru, 3,75 dl mlieka, 1,5 balíka tortovej želatíny, 8 dl šľahačky. Poleva: 250 g tortovej polevy, 80 g masla alebo margarínu.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom až kým nie je hmota biela. Pridáme vodu a rozpustené maslo a ešte chvíľku miešame. Pridáme múku, kakao a prášok do perníkov. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a jemne vmiešame do cesta. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme asi 12 až 14 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Druhú polovicu upečieme obdobným spôsobom. V teplovzdušnej trúbe môžeme obe cestá piecť naraz. Krém: Obidva druhy cukru vysypeme do mlieka a za občasného miešania necháme zovrieť. Po odstavení a po klesnutí teploty pridáme želatínu (podľa návodu na balení) a na miernom ohni miešame, kým sa želatína rozpustí. Vyšľaháme šľahačku a pomaly prilievame vlažné želatínové mlieko. Rýchlo, pokým krém nestuhne, nanesieme na cesto a prikryjeme druhým cestom. Odložíme do chladu aspoň na 2 hodiny. Poleva: Nad parou rozpustíme čokoládovú polevu s maslom a nanesieme na vychladnutý koláč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 3073
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

3074

Podobné recepty:
  • Zemiakový makovník

    Zemiakový makovník

  • Švédsky kakaový koláč „Kladdkaka“

    Švédsky kakaový koláč „Kladdkaka“

  • Medovník Marlenka (torta)

    Medovník Marlenka (torta)

kuk