Furmanské strapačky

2018-02-21

Popis

Furmanské strapačky. Servírujeme s perkeltom a polejeme trochou šťavy.

Ingrediencie

  • Zemiaky
  • hladkú múku
  • vajce
  • soľ
  • kyslú kapusta
  • cibuľu
  • cesnak
  • bravčové alebo hovädzie mäso
  • mletú červenú papriku
  • olej alebo masť

Postup

Krok 1

Z postrúhaných zemiakov, múky, soli a vajca urobíme cesto na strapačky, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme cesnak a pokrájanú kyslú kapustu a podusíme. V druhom hrnci uvaríme perkelt z bravčového alebo hovädzieho mäsa klasickým spôsobom, ale necháme len minimum šťavy pod mäsom. Uvarené strapačky premiešame s podusenou kyslou kapustou. Servírujeme s perkeltom a polejeme trochou šťavy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2513
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2514

Podobné recepty:
  • Zemiaky na víne

    Zemiaky na víne

  • Paprikáš z hlív

    Paprikáš z hlív

  • Švédske palacinky

    Švédske palacinky

kuk