Držkový perkelt z Nagyszakácsi
2016-06-01- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Vnútornosti
- Kuchyňa: Maďarská
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Pre milovníkov držiek máme recept na držkový perkelt. Držkový perkelt podávame s chlebom.
Ingrediencie
- 100 g bravčovej masti
- 4 ks cibule
- 4 ks paradajky
- 1 ks feferón
- 4 ks papriky
- 2 lyžica mletej červenej papriky
- 2 kg pokrájaných predvarených držiek
- mäsový vývar podľa potreby
- 1 lyžica majoránu
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- soľ
- 1 kg uvareného údeného kolena
- 1 kg uvarenej fazule
- 500 g mozočku
- 5 strúčik cesnaku
Postup
Krok 1
Cibuľu pokrájame na malé kocky a speníme na masti. Pridáme na kocky pokrájané paradajky, pokrájaný feferón a na kocky pokrájané papriky. Premiešame a dusíme asi 10 minút. Pridáme 2 lyžice mletej červenej papriky, premiešame a dusíme, za občasného premiešania asi 5 minút. Pridáme pokrájané predvarené držky a za občasného miešania dusíme, pokým nie sú mäkké.
Krok 2
Počas dusenia podlievame mäsovým vývarom. Keď sú držky mäkké pridáme majorán, lyžičku mletého čierneho korenia a soľ podľa chuti.
Krok 3
Pridáme pokrájané uvarené údené koleno, uvarenú fazuľu a pomletý mozoček. Dusíme asi 10 minút a pridáme prelisovaný cesnak.
Krok 4
Podávame s bielym domácim chlebom.