Držkový perkelt z Nagyszakácsi

2016-06-01
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Pre milovníkov držiek máme recept na držkový perkelt. Držkový perkelt podávame s chlebom.

Ingrediencie

  • 100 g bravčovej masti
  • 4 ks cibule
  • 4 ks paradajky
  • 1 ks feferón
  • 4 ks papriky
  • 2 lyžica mletej červenej papriky
  • 2 kg pokrájaných predvarených držiek
  • mäsový vývar podľa potreby
  • 1 lyžica majoránu
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 1 kg uvareného údeného kolena
  • 1 kg uvarenej fazule
  • 500 g mozočku
  • 5 strúčik cesnaku

Postup

Krok 1

Cibuľu pokrájame na malé kocky a speníme na masti. Pridáme na kocky pokrájané paradajky, pokrájaný feferón a na kocky pokrájané papriky. Premiešame a dusíme asi 10 minút. Pridáme 2 lyžice mletej červenej papriky, premiešame a dusíme, za občasného premiešania asi 5 minút. Pridáme pokrájané predvarené držky a za občasného miešania dusíme, pokým nie sú mäkké.

Krok 2

Počas dusenia podlievame mäsovým vývarom. Keď sú držky mäkké pridáme majorán, lyžičku mletého čierneho korenia a soľ podľa chuti.

Krok 3

Pridáme pokrájané uvarené údené koleno, uvarenú fazuľu a pomletý mozoček. Dusíme asi 10 minút a pridáme prelisovaný cesnak.

Krok 4

Podávame s bielym domácim chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 7236
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

7237

Podobné recepty:
  • Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

    Steaky s hubovou soľou s plackami rösti

  • Námornícke mäso

    Námornícke mäso

  • Hovädzie pečené v karamelizovanou cibuľovou omáčkou

    Hovädzie pečené v karamelizovanou cibuľovou omáčkou

kuk