Grécke paradajkové keftedes
2018-03-05- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Grécka
Popis
Grécke paradajkové keftedes
Ingrediencie
- 1 kg paradajok
- 2 ks cibule
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička soli
- 200 g fety
- 2 ks vajcia
- 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- hrubšiu strúhanku z čerstvého bieleho chleba
Postup
Krok 1
Paradajky pokrájame na kocky, pridáme k nim na kocky pokrájanú cibuľu, škoricu, soľ, nahrubo postrúhanú fetu, vajcia, petržlenovú vňať. Premiešame a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Po odležaní pridáme toľko strúhanky, aby sa hmota dala tvarovať. Vytvarujeme guľky veľké asi ako slepačie vajce, obalíme ich v múke, poukladáme do košíka fritézy a ponoríme do oleja zohriateho na 160 stupňov Celzia. Vypražíme dohneda.