Grécke paradajkové keftedes

2018-03-05

Popis

Grécke paradajkové keftedes

Ingrediencie

  • 1 kg paradajok
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička soli
  • 200 g fety
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • hrubšiu strúhanku z čerstvého bieleho chleba

Postup

Krok 1

Paradajky pokrájame na kocky, pridáme k nim na kocky pokrájanú cibuľu, škoricu, soľ, nahrubo postrúhanú fetu, vajcia, petržlenovú vňať. Premiešame a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Po odležaní pridáme toľko strúhanky, aby sa hmota dala tvarovať. Vytvarujeme guľky veľké asi ako slepačie vajce, obalíme ich v múke, poukladáme do košíka fritézy a ponoríme do oleja zohriateho na 160 stupňov Celzia. Vypražíme dohneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 847
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

848

Podobné recepty:
  • Mamplusky

    Mamplusky

  • Ako vzniknú fašírky, keď prelejeme sójovú omáčku

    Ako vzniknú fašírky, keď prelejeme sójovú omáčku

  • Huby na paprike

    Huby na paprike

kuk