Grécke paradajkové keftedes

2018-03-05

Popis

Grécke paradajkové keftedes

Ingrediencie

  • 1 kg paradajok
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička soli
  • 200 g fety
  • 2 ks vajcia
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • hrubšiu strúhanku z čerstvého bieleho chleba

Postup

Krok 1

Paradajky pokrájame na kocky, pridáme k nim na kocky pokrájanú cibuľu, škoricu, soľ, nahrubo postrúhanú fetu, vajcia, petržlenovú vňať. Premiešame a odložíme do chladničky na jednu hodinu. Po odležaní pridáme toľko strúhanky, aby sa hmota dala tvarovať. Vytvarujeme guľky veľké asi ako slepačie vajce, obalíme ich v múke, poukladáme do košíka fritézy a ponoríme do oleja zohriateho na 160 stupňov Celzia. Vypražíme dohneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 740
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

741

Podobné recepty:
  • Nakladaný Camember

    Nakladaný Camember

  • Musaka II

    Musaka II

  • Huby zapečené s baklažánom

    Huby zapečené s baklažánom

kuk