Horčica
2013-10-11- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Informácie
Ingrediencie
- Horčica je korenisté dochucovadlo. Vyrába sa z mletých horčičných semien zmiešaných s vodou, octom, olejom alebo inou kvapalinou, niekedy je prifarbovaná kukrkumou. Má podobu hustej pasty, je pomerne pikantná, s miernou až silno pálivou chuťou.
Postup
Krok 1
Kremžská horčica: vyrába sa drvením (nie mletím) dvoch druhov semien a prímesou korenín a cukru. Má ostrejšiu chuť ako plnotučná.
Krok 2
Anglická horčica: vyrába sa z bielej horčice (medovej farby) s pridaním kurkumy a múky.
Krok 3
Dijonská horčica: vyrába sa hnedých semien, ktoré sa šúpu a miešajú s ovocnou šťavou. Je vhodná k steakom a ku grilovanému mäsu.
Krok 4
Horčica „meaux“: vyrába sa z čiernych semien, korenín a octu. Má pomerne ostrú chuť. Je vhodná pri podávaní údenín a k pečenému mletému mäsu.
Krok 5
Francúzska horčica – alebo horčica Bordeaux: vyrába sa hnedých semien, pridáva sa do nej ocot, cukor, bylinky a koreniny. Je žltá podobne ako dijonská, ibaže o niečo tmavšia. Je vhodná k údeninám a pečenému mäsu.
Krok 6
Americká horčica: vyrába sa z bielych horčičných semien, z octu, korenia, cukru a kurkumy. Používa sa na toasty, sendviče a hot-dogy.
Krok 7
Plnotučná horčica – náš typ: vyrába sa z celých, neodtučnených horčičných semien. Podáva sa k údeninám, na dochutenie majonéz a omáčok.