Horčica

2013-10-11

Ingrediencie

  • Horčica je korenisté dochucovadlo. Vyrába sa z mletých horčičných semien zmiešaných s vodou, octom, olejom alebo inou kvapalinou, niekedy je prifarbovaná kukrkumou. Má podobu hustej pasty, je pomerne pikantná, s miernou až silno pálivou chuťou.

Postup

Krok 1

Kremžská horčica: vyrába sa drvením (nie mletím) dvoch druhov semien a prímesou korenín a cukru. Má ostrejšiu chuť ako plnotučná.

Krok 2

Anglická horčica: vyrába sa z bielej horčice (medovej farby) s pridaním kurkumy a múky.

Krok 3

Dijonská horčica: vyrába sa hnedých semien, ktoré sa šúpu a miešajú s ovocnou šťavou. Je vhodná k steakom a ku grilovanému mäsu.

Krok 4

Horčica „meaux“: vyrába sa z čiernych semien, korenín a octu. Má pomerne ostrú chuť. Je vhodná pri podávaní údenín a k pečenému mletému mäsu.

Krok 5

Francúzska horčica – alebo horčica Bordeaux: vyrába sa hnedých semien, pridáva sa do nej ocot, cukor, bylinky a koreniny. Je žltá podobne ako dijonská, ibaže o niečo tmavšia. Je vhodná k údeninám a pečenému mäsu.

Krok 6

Americká horčica: vyrába sa z bielych horčičných semien, z octu, korenia, cukru a kurkumy. Používa sa na toasty, sendviče a hot-dogy.

Krok 7

Plnotučná horčica – náš typ: vyrába sa z celých, neodtučnených horčičných semien. Podáva sa k údeninám, na dochutenie majonéz a omáčok.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 798
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

799

Podobné recepty:
  • Rozdelenie syrov

    Rozdelenie syrov

  • Normandská omáčka

    Normandská omáčka

  • Čierne korenie

    Čierne korenie

kuk