Zapečená cvikla
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Zapečená cvikla
Ingrediencie
- 2 ks väčšie uvarené cvikle
- 100 g ricotty
- 100 g syra s modrou plesňou
- 1/2 ks syra v črievku
- 1 ks vajce
- 1/2 lyžička citrónovej kôry
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej pažítky
- 2 vetvička tymianu
- 1,5 dl smotany na šľahanie
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Z ošúpaných uvarených cvikiel, odkrojíme časť kde boli listy a koreň.
Krok 2
Z cvikle lyžičkou vydlabeme stred.
Krok 3
Postrúhanú ricottu vymiešame so syrom v črievku, polovicou syra s modrou plesňou (50 g), pokrájanou pažítkou, vajcom, kôrou z citróna, soľou a korením.
Krok 4
Zmes vyšľaháme elektrickým šľahačom.
Krok 5
Zmesou naplníme cvikle, navrch položíme vetvičku tymianu, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút.
Krok 6
Omáčka: zvyšok postrúhaného syra s modrou plesňou vyšľaháme so smotanou, soľou a mletým čiernym korením.