Zapečená cvikla

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Zapečená cvikla

Ingrediencie

  • 2 ks väčšie uvarené cvikle
  • 100 g ricotty
  • 100 g syra s modrou plesňou
  • 1/2 ks syra v črievku
  • 1 ks vajce
  • 1/2 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej pažítky
  • 2 vetvička tymianu
  • 1,5 dl smotany na šľahanie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Z ošúpaných uvarených cvikiel, odkrojíme časť kde boli listy a koreň.

Krok 2

Z cvikle lyžičkou vydlabeme stred.

Krok 3

Postrúhanú ricottu vymiešame so syrom v črievku, polovicou syra s modrou plesňou (50 g), pokrájanou pažítkou, vajcom, kôrou z citróna, soľou a korením.

Krok 4

Zmes vyšľaháme elektrickým šľahačom.

Krok 5

Zmesou naplníme cvikle, navrch položíme vetvičku tymianu, pokvapkáme olivovým olejom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Zapekáme asi 20 minút.

Krok 6

Omáčka: zvyšok postrúhaného syra s modrou plesňou vyšľaháme so smotanou, soľou a mletým čiernym korením.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 985
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

986

Podobné recepty:
  • Fondue

    Fondue

  • Ako vzniknú fašírky, keď prelejeme sójovú omáčku

    Ako vzniknú fašírky, keď prelejeme sójovú omáčku

  • Severoafrické vajcia

    Severoafrické vajcia

kuk