Hovädzie rebierka v cabernetovej omáčke
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Varené mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Hovädzie rebierka v cabernetovej omáčke
Ingrediencie
- 1,5 kg hovädzích rebier
- 1 dl oleja
- 7 l červeného vína Cabernet Sauvignon
- 1 vetvička rozmarínu
- 1 vetvička 1 vetvičku tymianu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica hladkej múky
Postup
Krok 1
Hovädzie rebrá pokrájame na väčšie kusy a opečieme ich na oleji do zlatista.
Krok 2
Opekáme po častiach, aby sa olej neochladil a nespôsobilo to dusenie.
Krok 3
Opečené rebrá vyberieme na tanier, ak je v hrnci veľa tuku, časť odstránime.
Krok 4
Nalejme červené víno a miešame, aby sa odlepili od dna skaramelizované časti.
Krok 5
Pridáme nadrobno pokrájané lístky rozmarínu a tymianu.
Krok 6
Mäso vrátime do hrnca, prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 110 až 120 stupňov Celzia a varíme približne dve hodiny.
Krok 7
Mäkké mäso vyberieme. Maslo vymiešame s hladkou múkou a za stáleho prešľahávania pridáme do šťavy, čím ju zahustíme.