Hovädzie rebierka v cabernetovej omáčke

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Hovädzie rebierka v cabernetovej omáčke

Ingrediencie

  • 1,5 kg hovädzích rebier
  • 1 dl oleja
  • 7 l červeného vína Cabernet Sauvignon
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 vetvička 1 vetvičku tymianu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup

Krok 1

Hovädzie rebrá pokrájame na väčšie kusy a opečieme ich na oleji do zlatista.

Krok 2

Opekáme po častiach, aby sa olej neochladil a nespôsobilo to dusenie.

Krok 3

Opečené rebrá vyberieme na tanier, ak je v hrnci veľa tuku, časť odstránime.

Krok 4

Nalejme červené víno a miešame, aby sa odlepili od dna skaramelizované časti.

Krok 5

Pridáme nadrobno pokrájané lístky rozmarínu a tymianu.

Krok 6

Mäso vrátime do hrnca, prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 110 až 120 stupňov Celzia a varíme približne dve hodiny.

Krok 7

Mäkké mäso vyberieme. Maslo vymiešame s hladkou múkou a za stáleho prešľahávania pridáme do šťavy, čím ju zahustíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 374
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

375

Podobné recepty:
  • Plnené hovädzie mäso

    Plnené hovädzie mäso

  • Roštenka s údenou slaninou

    Roštenka s údenou slaninou

  • Maďarský guláš

    Maďarský guláš