Slivkovo-makové rezy s marcipánom
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Slivkovo-makové rezy s marcipánom
Ingrediencie
- 350 g hladkej múky
- štipku soli
- 1 vrecúško kypriaceho prášku
- 100 g práškového cukru
- 120 g rastlinného tuku
- 1 ks žĺtok
- 6 lyžica mlieka
- 80 g marcipánovej hmoty
- 150 g mletého maku
- 40 g nahrubo pomletých mandlí
- mletú škoricu
- 200 g slivkového lekváru
- práškový cukor na posypanie
Postup
Krok 1
Cesto: Preosiatu múku zmiešame so štipkou soli, s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme zmäknutý tuk, žĺtok a mlieko. Vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve rovnaké časti a odložíme ich na 30 minút do chladničky.
Krok 2
Plnka: Slivkový lekvár zalejeme trochou vody a pridáme nakrájaný marcipán. Na miernom ohni prihrievame, pokým nevznikne hustá hmota. Pridáme mletý mak, premiešame a odstavíme. Prisypeme nahrubo pomleté, či posekané mandle.
Krok 3
Obe časti cesta rozvaľkáme na pláty vo veľkosti plechu. Jeden plát položíme na vymastený plech a múkou vysypaný plech. Navrstvíme naň plnku. Na plnku položíme druhý plát cesta, dlaňami popritláčame.
Krok 4
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 35 minút (do zlatistého sfarbenia). Vychladnutý koláč posypeme zmesou práškového cukru a mletej škorice.