Jednoduché talianske rizoto

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Jednoduché talianske rizoto

Ingrediencie

  • 1 šálka ryže (Arborio
  • Baldo či Vialone nano alebo Carnaroli)
  • 65 g masla
  • olivový olej
  • 2 ks cibule šalotky
  • 0,5 dl bieleho vína
  • kurací vývar
  • šafran
  • 3 lyžica 3 lyžice postrúhaného parmezánu

Postup

Krok 1

Ryžu opražíme nasucho a odložíme nabok. Na asi 50 gramoch masla a dvoch lyžiciach olivového oleja speníme nadrobno pokrájané šalotky.

Krok 2

Pridáme opraženú ryžu, premiešame a podlejeme bielym vínom.

Krok 3

Miešame a necháme odpariť alkohol. Pridáme malú naberačku mäsového vývaru a stále miešame.

Krok 4

Takto po malých dávkach pridávame mäsový vývar a stále miešame asi 15 minút.

Krok 5

Pridáme medzi prsty šafranu.

Krok 6

Miešame a keď sa ryža rovnomerne sfarbí, pridáme lyžičku masla, postrúhaný parmezán a miešame, až vznikne krémové rizoto.

Krok 7

Pri podávaní posypeme niekoľkým lístkami šafranu a pokvapkáme olivovým olejom.

Krok 8

Celý proces prípravy by mal trvať asi 20 minút, nie menej, ale ani nie viac.

Krok 9

Takto pripravené rizoto podávame ako prílohu k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 321
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

322

Podobné recepty:
  • Tirolské knedle

    Tirolské knedle

  • Miešaná zelenina s bešamelom

    Miešaná zelenina s bešamelom

  • Grécke zaziky

    Grécke zaziky