Tochitura moldoveneasca (Moldavsko)
2014-11-27- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Bravčové mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- Pre štyri osoby: 400 g bravčového stehna, 200 g klobásy, 2 dl bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 dl oleja, štipku tymianu, soľ, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia.
Postup
Krok 1
Na rozohriaty olej na dáme na malé kúsky pokrájané bravčové mäso. Mäso miešame a osmažíme zo všetkých strán (tri až štyri minúty). Podlejeme vínom, premiešame a necháme odpariť alkohol. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymian, prelisovaný cesnak a opekáme ďalších asi 20 minút. Ak je to potrebné, podlievame vínom, alebo vodou, čí mäsovým vývarom. Pridáme klobásu pokrájanú na rovnako veľké kúsky ako mäso a zľahka osmažíme. Podávame s kukuričnou kašou, posypanou bryndzou a volským okom.