Tochitura moldoveneasca (Moldavsko)

2014-11-27

Ingrediencie

  • Pre štyri osoby: 400 g bravčového stehna, 200 g klobásy, 2 dl bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 0,5 dl oleja, štipku tymianu, soľ, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Na rozohriaty olej na dáme na malé kúsky pokrájané bravčové mäso. Mäso miešame a osmažíme zo všetkých strán (tri až štyri minúty). Podlejeme vínom, premiešame a necháme odpariť alkohol. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, tymian, prelisovaný cesnak a opekáme ďalších asi 20 minút. Ak je to potrebné, podlievame vínom, alebo vodou, čí mäsovým vývarom. Pridáme klobásu pokrájanú na rovnako veľké kúsky ako mäso a zľahka osmažíme. Podávame s kukuričnou kašou, posypanou bryndzou a volským okom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 706
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

707

Podobné recepty:
  • Karfiol s mäsovými taštičkami

    Karfiol s mäsovými taštičkami

  • Roštenka zo Smíchovského dvora

    Roštenka zo Smíchovského dvora

  • Grécka musaka II

    Grécka musaka II

kuk