Kapustový nákyp s klobásou (Moldavsko)
2014-11-27- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 kg kapusty, 4 nožičky klobásy, 4 dl mäsového vývaru, 4 žĺtky, 0,5 dl oleja, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, tymian, majorán.
Postup
Krok 1
V hrnci zohrejeme olej, pridáme kapustu pokrájanú nadrobno, soľ a podlejme malým množstvom vody a prikryté dusíme. Keď sa voda odparí, podlejeme vývarom, pridáme mleté čierne korenie, tymian, majorán a dusíme pokým kapusta nezmäkne a neodparí sa všetka tekutina. Kapustu stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Primiešame žĺtky. Pekáč vymastíme, posypeme strúhankou a navrstvíme kapustu. Na kapustu poukladáme hrubšie kolieska klobásy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Podávame s kukuričnou kašou.