Kapustový nákyp s klobásou (Moldavsko)

2014-11-27

Ingrediencie

  • 1 kg kapusty, 4 nožičky klobásy, 4 dl mäsového vývaru, 4 žĺtky, 0,5 dl oleja, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, tymian, majorán.

Postup

Krok 1

V hrnci zohrejeme olej, pridáme kapustu pokrájanú nadrobno, soľ a podlejme malým množstvom vody a prikryté dusíme. Keď sa voda odparí, podlejeme vývarom, pridáme mleté čierne korenie, tymian, majorán a dusíme pokým kapusta nezmäkne a neodparí sa všetka tekutina. Kapustu stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť. Primiešame žĺtky. Pekáč vymastíme, posypeme strúhankou a navrstvíme kapustu. Na kapustu poukladáme hrubšie kolieska klobásy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút. Podávame s kukuričnou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 123
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

124

Podobné recepty:
  • Fazuľový  šalát

    Fazuľový šalát

  • Rýchly fazuľový šólet resp. cassoulet s bravčovými, prípadne inými údeninami

    Rýchly fazuľový šólet resp. cassoulet s bravčovými, prípadne inými údeninami

  • Vločkový nákyp so snehovou prikrývkou

    Vločkový nákyp so snehovou prikrývkou