Kapustový nákyp s klobásou (Moldavsko)
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Kuchyňa: Iná
Popis
Kapustový nákyp s klobásou (Moldavsko)
Ingrediencie
- 1 kg kapusty
- 4 nožičky klobásy
- 4 dl mäsového vývaru
- 4 žĺtky
- 5 dl oleja
- strúhanku
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymian
- majorán.
Postup
Krok 1
V hrnci zohrejeme olej, pridáme kapustu pokrájanú nadrobno, soľ a podlejme malým množstvom vody a prikryté dusíme.
Krok 2
Keď sa voda odparí, podlejeme vývarom, pridáme mleté čierne korenie, tymian, majorán a dusíme pokým kapusta nezmäkne a neodparí sa všetka tekutina.
Krok 3
Kapustu stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.
Krok 4
Primiešame žĺtky.
Krok 5
Pekáč vymastíme, posypeme strúhankou a navrstvíme kapustu.
Krok 6
Na kapustu poukladáme hrubšie kolieska klobásy.
Krok 7
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 25 minút.
Krok 8
Podávame s kukuričnou kašou.