Piškótová roláda s ostružinami
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Piškótová roláda s ostružinami
Ingrediencie
- 4 ks vajcia
- 50 g masla
- 60 g hladkej múky
- 6 dl plnotučného mlieka
- 80 g cukru
- 2,5 dl šľahačkovej smotany
- 100 g bielej čokolády. 100 g ostružín (alebo drobného lesného ovocia)
- bielu čokoládu na dozdobenie.
- 100 g ostružín
Postup
Krok 1
Čokoládový krém uvaríme vopred, asi tri hodiny pred pečením: 2,5 dl šľahačkovej smotany privedieme do varu a odstavíme z ohňa.
Krok 2
Pridáme 100 g polámanej bielej čokolády.
Krok 3
Po rozpustení necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na tri hodiny.
Krok 4
Rozšľaháme jedno vajce a tri žĺtky.
Krok 5
Na ohni rozpustíme 50 g masla a primiešame doň 60 g hladkej múky.
Krok 6
Do svetlej zásmažky postupne primiešame rozšľahané vajce so žĺtkami a 6 dl mlieka.
Krok 7
Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Krok 8
Z troch bielkov vyšľaháme sneh, pričom do neho zapracujeme 80 g cukru.
Krok 9
Sneh vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Krok 10
Pečieme približne 15 minút.
Krok 11
Vychladnutý čokoládový krém vyšľaháme, natrieme na upečený plát piškótového cesta.
Krok 12
Na širší okraj poukladáme do jedného radu ostružiny a zvinieme do rolády.
Krok 13
Roládu polejeme roztopenou bielou čokoládou a navrch poukladáme zvyšok ostružín.