Mliečno-karamelové blondies

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Mliečno-karamelové blondies

Ingrediencie

  • 2 dl Na mliečny karamel: smotany
  • 0,5 dl mlieka
  • 50 g masla
  • 250 g hnedého cukru
  • 50 g kukuričného sirupu (golden sirup). Na cesto: 250 g masla
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 ks vanilku
  • 80 g javorového sirupu
  • 4 ks vajcia
  • 180 g múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • štipku soli
  • 50 g píniových orieškov

Postup

Krok 1

Mliečny karamel: hnedý cukor, smotanu, kukuričný sirup, mlieko, kúsok masla a privedieme do varu.

Krok 2

Oheň stíšime a necháme vrieť. Mliečny karamel je hotový vtedy, keď začne hnednúť a hustnúť.

Krok 3

Pre skúšku, naberieme trochu karamelu a kvapneme do studenej vody.

Krok 4

Ak hneď stuhne, je karamel hotový. Karamel vylejme na maslom vytretú, tácku alebo tanier.

Krok 5

Do dvoch až troch hodín karamel stuhne. Ak to chceme urýchliť, dáme karamel do chladničky.

Krok 6

Cesto: v elektrickom šľahači vyšľaháme maslo, hnedý cukor a dužinu z vanilkového struku.

Krok 7

Prilejeme javorový sirup, postupne pridáme vajcia.

Krok 8

Pridáme štipku soli, postupne múku zmiešanú s kypriacim práškom.

Krok 9

Primiešame píniové oriešky a ručne ich zamiešame do cesta. Karamel pokrájame na kocky a vylúpneme ich z tácky. Časť z nich primiešame do cesta. Cesto vylejeme do pekáča s papierom na pečenie a uhladíme povrch.

Krok 10

Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 35 až 40 minút.

Krok 11

Upečený koláč necháme takmer vychladnúť a potom vyberieme z pekáča a pokrájame na približne 12 kusov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 767
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

768

Podobné recepty:
  • Broskyňová žemľovka

    Broskyňová žemľovka

  • Torta starej mamy

    Torta starej mamy

  • Kapustové trojuholníky a rohlíky

    Kapustové trojuholníky a rohlíky

kuk