Papriková omáčka

2019-04-05
  • Čas varenia : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Papriková omáčka určená na sterilizáciu do uzatvárateľných pohárikov.

Ingrediencie

  • 1 ks menšiu cibuľu
  • 100 g očistenej červenej kalifornskej papriky
  • 4 ks menšie šampiňóny
  • 3 lyžica rastlinného oleja
  • 3 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 0,3 dl vínovice
  • 3 dl kuracieho vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Cibuľu, červenú papriku a šampiňóny pokrájame nadrobno a dáme na zahriaty olej.

Krok 2

Krátko osmažíme pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď pridáme paradajkový pretlak.

Krok 3

Krátko podusíme a podlejeme vínovicou. Chvíľu dusíme, aby sa alkohol odparil.

Krok 4

Podlejeme kuracím vývarom, osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút.

Krok 5

Potom všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Použijeme pri dusení hydiny.

Krok 6

Omáčku môžeme pripraviť vo väčšom množstve, nalejme ju do menších uzatvárateľných pohárikov a sterilizujeme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 392
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

393

Podobné recepty:
  • Zelenina naložená v soli

    Zelenina naložená v soli

  • Bouquet garni

    Bouquet garni

  • Krvavá kapusta

    Krvavá kapusta