Papriková omáčka
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Základné predpisy a informácie , Základné predpisy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Papriková omáčka určená na sterilizáciu do uzatvárateľných pohárikov.
Ingrediencie
- 1 ks menšiu cibuľu
- 100 g očistenej červenej kalifornskej papriky
- 4 ks menšie šampiňóny
- 3 lyžica rastlinného oleja
- 3 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 0,3 dl vínovice
- 3 dl kuracieho vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Cibuľu, červenú papriku a šampiňóny pokrájame nadrobno a dáme na zahriaty olej.
Krok 2
Krátko osmažíme pridáme mletú červenú papriku, premiešame a hneď pridáme paradajkový pretlak.
Krok 3
Krátko podusíme a podlejeme vínovicou. Chvíľu dusíme, aby sa alkohol odparil.
Krok 4
Podlejeme kuracím vývarom, osolíme, okoreníme a varíme asi 20 minút.
Krok 5
Potom všetko rozmixujeme na hladkú omáčku. Použijeme pri dusení hydiny.
Krok 6
Omáčku môžeme pripraviť vo väčšom množstve, nalejme ju do menších uzatvárateľných pohárikov a sterilizujeme.