Mäsovo pivná omáčka ku steakom
2019-04-04- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Mäsovo pivná omáčka ku steakom
Ingrediencie
- 2 kg mäsitých bravčových kostí
- 2 cibule
- 200 g zeleru
- 500 g mrkvy
- 250 g surovej prerastenej slaniny
- 1 viazaničku bouquet garni
- 2 l viacstupňového piva
- 5 l teľacieho vývaru.
Postup
Krok 1
Mäsité bravčové kosti poukladáme na jeden pekáč.
Krok 2
Na druhým pekáč dáme na štvrtiny prekrojené cibule, na väčšie kusy pokrájaný zeler a mrkvu.
Krok 3
Pridáme na kocky (cca 2 x 2 x 2 cm) pokrájanú slaninu a zmiešame so zeleninou.
Krok 4
Obidva pekáče vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 15 až 20 minút.
Krok 5
Počas pečenia 1x všetko premiešame, resp. všetko obrátime, aby sa opieklo aj z druhej strany.
Krok 6
Všetko preložíme do hrnca, pridáme viazaničku bouquet garni a zalejem takým množstvom piva, aby bolo všetko spočiatku ponorené.
Krok 7
Privedieme do varu, oheň stíšime na minimum a varíme asi tri hodiny. Pridáme teľací vývar a ešte 45 minút varíme.
Krok 8
Omáčku scedíme a zredukujeme na primeranú hustotu.