Mäsovo pivná omáčka ku steakom

2019-04-04

Popis

Mäsovo pivná omáčka ku steakom

Ingrediencie

  • 2 kg mäsitých bravčových kostí
  • 2 cibule
  • 200 g zeleru
  • 500 g mrkvy
  • 250 g surovej prerastenej slaniny
  • 1 viazaničku bouquet garni
  • 2 l viacstupňového piva
  • 5 l teľacieho vývaru.

Postup

Krok 1

Mäsité bravčové kosti poukladáme na jeden pekáč.

Krok 2

Na druhým pekáč dáme na štvrtiny prekrojené cibule, na väčšie kusy pokrájaný zeler a mrkvu.

Krok 3

Pridáme na kocky (cca 2 x 2 x 2 cm) pokrájanú slaninu a zmiešame so zeleninou.

Krok 4

Obidva pekáče vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a pečieme asi 15 až 20 minút.

Krok 5

Počas pečenia 1x všetko premiešame, resp. všetko obrátime, aby sa opieklo aj z druhej strany.

Krok 6

Všetko preložíme do hrnca, pridáme viazaničku bouquet garni a zalejem takým množstvom piva, aby bolo všetko spočiatku ponorené.

Krok 7

Privedieme do varu, oheň stíšime na minimum a varíme asi tri hodiny. Pridáme teľací vývar a ešte 45 minút varíme.

Krok 8

Omáčku scedíme a zredukujeme na primeranú hustotu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1452
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1453

Podobné recepty:
  • Fazuľové pyré

    Fazuľové pyré

  • Nemecký zemiakový šalát

    Nemecký zemiakový šalát

  • Jablkový chren

    Jablkový chren

kuk