Fašírky z mletého mäsa a syra
2018-01-19- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso , Hovädzie mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fašírky z mletého mäsa a syra. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.
Ingrediencie
- 2 ks staršie rožky (2 až 3 dni)
- olivový olej
- 1 ks menšiu cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 800 g mletého mäsa (hovädzieho + bravčového)
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 2 ks vajcia
- 50 g sušených paradajok v oleji
- 100 g syra feta
- hladkú múku na obaľovanie
Postup
Krok 1
Staršie rožky namočíme do vody na niekoľko minút. Vyžmýkame ich a natrháme na kúsky. Na malom množstve oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný cesnak. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, kúsky rožkov, vajcia, osmaženú cibuľu s cesnakom, nadrobno pokrájané sušené paradajky a rozdrobený syr feta. Dôkladne premiešame. Z masy tvoríme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke a na miernom ohni v oleji opečieme z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.