Fašírky z mletého mäsa a syra

2018-01-19

Popis

Fašírky z mletého mäsa a syra. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

Ingrediencie

  • 2 ks staršie rožky (2 až 3 dni)
  • olivový olej
  • 1 ks menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 800 g mletého mäsa (hovädzieho + bravčového)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • 2 ks vajcia
  • 50 g sušených paradajok v oleji
  • 100 g syra feta
  • hladkú múku na obaľovanie

Postup

Krok 1

Staršie rožky namočíme do vody na niekoľko minút. Vyžmýkame ich a natrháme na kúsky. Na malom množstve oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhaný cesnak. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, kúsky rožkov, vajcia, osmaženú cibuľu s cesnakom, nadrobno pokrájané sušené paradajky a rozdrobený syr feta. Dôkladne premiešame. Z masy tvoríme fašírky, ktoré obalíme v hladkej múke a na miernom ohni v oleji opečieme z oboch strán dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 785
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

786

Podobné recepty:
  • Gazdovské rebierko

    Gazdovské rebierko

  • Vranovický pajšel na smotane

    Vranovický pajšel na smotane

  • Pomaly pečený bravčový bôčik

    Pomaly pečený bravčový bôčik

kuk