Banícky šlambuc z Tatabáne
2016-05-11- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Údené mäso
Popis
Za tajomným názvom tohto jedla sa skrýva chutné jedlo pre každého. Banícky šlambuc z Tatabáne je jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie
- 150 g údenej slaniny
- 150 g sušených cestovín (lasagne alebo fliačky)
- 2 ks cibule
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 1 kg zemiakov
- 1 lyžička soli
- 500 g uvareného údeného kolena
Postup
Krok 1
Slaninu pokrájame na väčšie kocky osmažíme do svetlo hneda. Oškvarky vyberieme a v masti opražíme polámané cestoviny (najlepšie sú lasagne). Keď sú do hneda, vyberieme ich a v masti opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, podlejeme vodou. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, soľ a na kocky pokrájané údené koleno.
Krok 2
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme opečené cestoviny a varíme ešte 20 minút.