Banícky šlambuc z Tatabáne

2016-05-11

Popis

Za tajomným názvom tohto jedla sa skrýva chutné jedlo pre každého. Banícky šlambuc z Tatabáne je jednoduchý na prípravu.

Ingrediencie

  • 150 g údenej slaniny
  • 150 g sušených cestovín (lasagne alebo fliačky)
  • 2 ks cibule
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 kg zemiakov
  • 1 lyžička soli
  • 500 g uvareného údeného kolena

Postup

Krok 1

Slaninu pokrájame na väčšie kocky osmažíme do svetlo hneda. Oškvarky vyberieme a v masti opražíme polámané cestoviny (najlepšie sú lasagne). Keď sú do hneda, vyberieme ich a v masti opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, premiešame, podlejeme vodou. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, soľ a na kocky pokrájané údené koleno.

Krok 2

Keď sú zemiaky mäkké, pridáme opečené cestoviny a varíme ešte 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1196
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1197

Podobné recepty:
  • Fašírované srdce

    Fašírované srdce

  • Bravčové plátky na hubách

    Bravčové plátky na hubách

  • Plnený rezeň sluhu Karola

    Plnený rezeň sluhu Karola

kuk