Oriešková torta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 4 vajcia, 250 g práškového cukru, 8 lyžíc vody, 100 g mletých orechov, 200 g hrubej múky, polovicu balíčka prášku do pečiva, na plnku potrebujeme 180 g práškového cukru, 1 dl vody, 100 g mletých orechov, 20 g masla a 50 g čokolády.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pričom postupne prilievame vodu, primiešame múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Plnka: cukor zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme pomleté orechy, polámanú čokoládu a miešame. Do vychladnutej masy pridáme maslo a vymiešame. Vyhladnutú tortu rozkrojíme na tri pláty a naplníme. Plnkou potrieme aj vrch a boky. Zvyšok dáme do vrecka s rúrkou a tortu ozdobíme.