Oriešková torta

2015-09-29

Ingrediencie

  • 4 vajcia, 250 g práškového cukru, 8 lyžíc vody, 100 g mletých orechov, 200 g hrubej múky, polovicu balíčka prášku do pečiva, na plnku potrebujeme 180 g práškového cukru, 1 dl vody, 100 g mletých orechov, 20 g masla a 50 g čokolády.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s cukrom, pričom postupne prilievame vodu, primiešame múku s práškom do pečiva, orechy, zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Plnka: cukor zalejeme vodou a dáme variť. Pridáme pomleté orechy, polámanú čokoládu a miešame. Do vychladnutej masy pridáme maslo a vymiešame. Vyhladnutú tortu rozkrojíme na tri pláty a naplníme. Plnkou potrieme aj vrch a boky. Zvyšok dáme do vrecka s rúrkou a tortu ozdobíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1014
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1015

Podobné recepty:
  • Lokše so slaninovo smotanovou plnkou

    Lokše so slaninovo smotanovou plnkou

  • Bezlepková bublanina

    Bezlepková bublanina

  • Jablkové minibábovky

    Jablkové minibábovky

kuk