Dusené karbonátky s ryžou
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusené karbonátky s ryžou podávame s rôzne upravenými zemiakmi, posypanými s petržlenovou vňaťou alebo s pažítkou.
Ingrediencie
- 300 g bravčového mäsa bez kosti
- 1 ks vajce
- 4 lyžica dusenej ryže
- 2 lyžička tuku
- 1/2 cibule
- soľ
- mleté a bylinkové korenie
- 2 ks zelené papriky
- 2-3 rajčiaky
Postup
Krok 1
Mleté mäso rozmiešame s vajcom, dusenou ryžou a ľubovoľným mletým korením (tymian, bazalka, materina dúška, majorán a podobne). Z mäsovej zmesi tvarujeme menšie karbonátky. Do tuku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, kolieska zelenej papriky a rajčiakov, karbonátky a prikryté dusíme 25 minút. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Dusené karbonátky podávame s rôzne upravenými zemiakmi, posypanými s petržlenovou vňaťou alebo s pažítkou.