Čerešňová mandľová torta

2016-03-16

Popis

Vychutnajte si ovocno-orieškovú bombu so šľahačkou!

Ingrediencie

  • 5 ks vajec
  • 130 g mandlí
  • 130 g práškového cukru
  • 270 g masla
  • 250 g kompótových čerešní
  • 1/4 l šľahačkovej smotany

Postup

Krok 1

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny nad parou, pridáme vlažné maslo a najemno vymiešame Neolúpané mandle pomelieme do snehu z 5 bielkov. Obidve masy spojíme, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a navrch uložíme zavárané, odkôstkované čerešne. Pečieme pri 180 °C, pomaly, asi 40 minút.

Krok 2

Na vychladnutú a pokrájanú tortu ozdobne striekneme šľahačku. Miesto čerešní môžeme použiť aj iné ovocie, ako ríbezle, maliny, hrozno, pokrájané marhule, alebo broskyne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 878
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

879

Podobné recepty:
  • Nepečený srnčí chrbát

    Nepečený srnčí chrbát

  • Zeleninová torta

    Zeleninová torta

  • Rýchla a jednoduchá bublanina

    Rýchla a jednoduchá bublanina

kuk