Čerešňová mandľová torta
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Popis
Vychutnajte si ovocno-orieškovú bombu so šľahačkou!
Ingrediencie
- 5 ks vajec
- 130 g mandlí
- 130 g práškového cukru
- 270 g masla
- 250 g kompótových čerešní
- 1/4 l šľahačkovej smotany
Postup
Krok 1
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny nad parou, pridáme vlažné maslo a najemno vymiešame Neolúpané mandle pomelieme do snehu z 5 bielkov. Obidve masy spojíme, vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a navrch uložíme zavárané, odkôstkované čerešne. Pečieme pri 180 °C, pomaly, asi 40 minút.
Krok 2
Na vychladnutú a pokrájanú tortu ozdobne striekneme šľahačku. Miesto čerešní môžeme použiť aj iné ovocie, ako ríbezle, maliny, hrozno, pokrájané marhule, alebo broskyne.